Nemanja Matić savjetuje: Djeco, nemojte da idete u Zvezdu i Partizan

Ispirčao je kako je otjeran

05.12.2023. 18:15
  • Podijeli:
Nemanja Matić-656f0df12f93f.webp Foto: AP Photo/Jeremias Gonzalez/Tanjug

Bivši reprezentativac Srbije Nemanja Matić bio je više nego oštar.

Jedno od pitanja je bilo šta bi savjetovao mlađem sebi kada bi mogao, a član Rena je istakao da bi zaobišao epizode u Zvezdi i Partizanu, gdje je bio kao mlad fudbaler.

"Nemoj da ideš u Zvezdu i Partizan. Mislim da sam gubio vrijeme tamo, a ništa me nisu naučili. Sve što su nas tamo učili, bilo je pogrešno. Kada sam otišao na neki ozbiljniji nivo, sve su me učili kontra. Onda sam sjeo i razmišljao da li je to moguće… Puno roditelja griješi sa tim. Skauti Zvezde i Partizana putuju po Srbiji i traže talente što je normalno. Teško je reći ‘ne’ kada pozovu Zvezda i Partizan. Ali mislim da djeca prerano odlaze i da treba da ostaju u manjim sredinama jer tu ima dobrih trenera koji mogu da ih razvijaju. Nešto će dobiti kada odu u vječite, ali će puno i da izgube", rekao je Matić u intervjuu za "Yu planet"

Nastavio je u istom ritmu.

Ispirčao je kako je otjeran.

"Možda malo gruba riječ, ali jesu. Možda sam fizikom zaostajao za mojom generacijom. Crvena zvezda je procijenila da nisam za njih i otjerali su me. Već sam bio prešao iz sela u grad i morao sam da nađem neki drugi klub. Pozvao me Partizan da pređem kod njih, bio sam tamo godinu i po dana, a onda su me i oni otjerali. Vratio sam se na Ub…”.

Uprkos promašaju sa ta dva kluba, Matić je zaobilaznim putem napravio veliku karijeru tokom koje je igrao za Benfiku, Čelsi, Junajted i Romu između ostalih.

Ipak, za sve to vrijeme sa nacionalnim timom je igrao samo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()