Nema Haalanda i De Bruynea, nema problema: Foden briljirao u pobjedi Građana!

Aston Villa deklasirana na Etihadu

04.04.2024. 07:22
  • Podijeli:
phil phoden reuters-660e36989417c.webp Foto: Reuters

Manchester City ostvario vrlo važnu pobjedu protiv Aston Ville u derbiju 31. kola Premijer lige – 4:1.

Morao je Pep Gardiola u meč protiv odlične ekipe Aston Ville i zemljaka na njihovoj klupi Unaija Emeryja bez najvećih zvijezda tima, Erlinga Haalanda i Kevina De Bruynea, koji su sjedeli na klupi, kao i ranije odsutnih zbog povreda Edersona, Akea i Walkera.

Ulogu heroja preuzeo je reprezentativac Engleske Phil Foden.

Krenulo je odlično po Građane, u 11. minutu poslije dodavanja Dokua pogodio je Rodri. I nije bilo to sve što je Španac učinio, bio je vrlo dobar i u drugom poluvremenu.

Ipak, Villa je uspjela da zapreti, pa i da izjednači u 20. minutu, tada je poslije vrlo lepe akcije i asistencije Rogersa pogodio Duran.

A potom je na scenu stupio Foden. Najprije je prelijepo pogodio iz slobodnog udarca u 45+1. minutu za drugo vodstvo Građana, a u preostala tri minuta nadoknade šanse pred golom Olssena redale su se kao na traci, ali je švedski golman ostao nesavladan.

I odolijevao je do 62. minuta, kad je ponovo Foden pogodio, nakon lijepe asistencije Rodrija. I nije se na tome zaustavio, Foden je u 69. minutu kompletirao hat-trick, ovoga puta asistent je bio Alvarez. Tada je i pitanje pobjednika definitivno riješeno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()