Nedjelja će biti posebna za Medunjanina: Prošlog ljeta nas je "prevario", ali sada je odluka jasna

Iako ima već 39 godina Medunjanin je i ove sezone igrao u vrhunskoj formi i jedan je od najzaslužnijih što je Castellon uspio da uđe u drugi rang španskog fudbala i ovaj klub ćemo gledati naredne sezone u Segundi

29.05.2024. 22:49
  • Podijeli:
haris-medunjanin-newscom-pixsell.jpg Foto: Newscom / Pixsell

Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Haris Medunjanin prošlog ljeta najavio je kraj igračke karijere nakon što je napustio Zwolle, a potom je iznenađujuće potpisao za španskog trećeligaša Castellon gdje je briljirao ove sezone i pomogao klubu da uđe u Segundu.

Iako ima već 39 godina Medunjanin je i ove sezone igrao u vrhunskoj formi i jedan je od najzaslužnijih što je Castellon uspio da uđe u drugi rang španskog fudbala i ovaj klub ćemo gledati naredne sezone u Segundi.

Medunjanin je prošlog ljeta nakon što je napustio Zwolle najavio kraj karijere, no ubrzo nakon toga iznenadio je sve potpisom za španskog niželigaša i odlučio je da još uvijek nije vrijeme za penziju.

Iskusni bh. veznjak na takav potez odlučio se na nagovor trenera Dicka Schreudera s kojim je sarađivao u Zwolleu. Schreuder je također prošlog ljeta iz Nizozemske otišao u španski Castellon, te je Medunjanin bio njegovo prvo i najveće pojačanje.

Medunjanin je tako prolongirao svoje penzionisanje iako je imao dogovor sa Zwolleom da nakon kraja karijere počne s trenerskim poslom. Trebao je biti u stručnom štabu upravo Schreudera, ali se preko noći sve promijenilo.

Iako ima 39 godina Medunjanin je ove sezone briljirao u dresu Castellona jer je na 31 utakmici zabio devet golova i dodao šest asistencija, te je bez sumnje jedan od najzaslužnijih što je ovaj tim ušao u Segundu.

Do kraja sezone Castellon ima još dvomeč s Deportivom iz La Corune koji se također vratio u Segundu. Oba kluba su izborila povratak u viši rang, ali će odigrati još dvomeč za prestiž i titulu prvaka što se tiče trećeg ranga.

Prvi meč se igra na Riazoru večeras, a revanš je na rasporedu na stadionu Castellona u nedjelju. Kako SportSport nezvanično saznaje meč protiv Deportiva u nedjelju bit će zadnji u karijeri za Medunjanina, te je ovaj put čini se odluka konačna.

Medunjanin će završiti karijeru nakon dvomeča protiv nekadašnjeg kluba, a plan je da ostane u stručnom štabu Castellona. Medunjanin će iduće sezone biti Schreuderov pomoćnik kao što je bio plan i u Zwolleu, ali čini se da ovaj put neće biti nikakvih preokreta.

Za Medunjanina se sprema veliki oproštaj, a sigurno da je sjajno da igra upravo protiv Deportiva za koji je nastupao prije desetak godina.

Nekadašnji bh. reprezentativac će se nakon penzionisanja od igranja posvetiti trenerskoj karijeri i biti Schreuderov pomoćnik u narednoj sezoni kada će Castellon igrati u Segundi.

Sigurno je da navijači Castellona ne bi imali ništa protiv da Medunjanin produži ugovor na još godinu dana jer je ove sezone igrao fantastično, ali čini se da je bh. veznjak odluku već donio i da je vrijeme da mjesto prepusti nekom mlađem.

Inače, Medunjanin je karijeru počeo u AZ Alkmaaru, a igrao je još za Spartu Rotterdam, Valladolid, Maccabi Tel Aviv, Gaziantepspor, Deportivo, Philadelphiju, Cincinnati i Zwolle.

U dresu reprezentacije BiH odigrao je 60 utakmica i dao je devet golova. Posljednji meč za BiH odigrao je početkom 2018. godine protiv Senegala iako mnogi smatraju da je Medunjanin mogao još toga dati našem nacionalnom timu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()