Navijači Partizana deportovani iz Moldavije

Njima je zabranjeno da uđu u zemlju, a povratne avionske karte su kupili od sopstvenog novca

14.02.2023. 11:53
  • Podijeli:
Partizan Keln_Tanjug-1665685394892.webp Foto: Tanjug

Navijači beogradskog Partizana kojima je zabranjeno da uđu u Moldaviju, deportovani su nazad u Srbiju, javlja B92.

Naime, grupi od 12 pristalica beogradskog kluba je sinoć sačekalo neprijatno iznenađenje po slijetanje u Kišnjev, gdje im je od pripadnika čuvara reda rečeno da ne mogu da uđu u zemlju zbog trenutne situacije i "zato što su Srbi".

"Nakon pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odjeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumjeti, ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem, a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: ako Putin sutra pošalje raketu, poginut ćete ovdje!? Zašto da poginete ovdje? Poginite u svojoj zemlji. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što prije biti riješena. Ponavljam, samo želimo da u četvrtak uvečer podržimo naš Partizan", izjavila je navijačica koja se predstavila kao Mirjana.

Donijeta je odluka da se s konačnom odlukom sačeka do jutra, ali je ista ostala na snazi. Njima je zabranjeno da uđu u zemlju, a povratne avionske karte su kupili od sopstvenog novca i to pod navodno visokim cijenama.

"Nakon što smo cijele noći pokušavali da riješimo situaciju, dio deportovanih navijača je prvim jutarnjim letom napustio Moldaviju kupivši karte o sopstvenom trošku i to po paprenim cijenama. Oko dva sata noću, svima je pojedinačno uručena i zvanična zabrana ulaska pa je nakon konsultacija s ambasadorom u Rumuniji odlučeno da se više ne čeka na pomoć koja ne stiže. Drugi dio navijača će napustiti Moldaviju nakon 14:00 sati letom za Bukurešt, također o sopstvenom trošku", ističu navijači Crno-belih iza Twitter profila Partizan.net.

Utakmica je na programu u četvrtak od 21:00 sat na stadionu u Kišinjevu jer su organizatori riješili da iz Tiraspolja prebace meč u drugi grad zbog blizine granice s Ukrajinom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()