Nastavak evropske bajke: Zrinjski večeras protiv Aston VIle

Zrinjski u sjajnom raspoloženju očekuje okršaj u Birmingemu. U nizu su od četiri pobjede računajući i onu protiv Alkmara od prije 14 dana

05.10.2023. 07:07
  • Podijeli:
zrinjski-64e5eb81c6d1e.webp Foto: Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog večeras nastavljaju evropsku bajku.

Nakon čudesnog preokreta protiv AZ Alkmara (4:3), Mostarce očekuje utakmica druge runde Lige konferencije, a protivnik će im biti slavna Aston Vila. Duel sa bivšim šampionom Evrope i sedmostrukim prvakom Engleske definitvno će biti nagrada za sve ono što su “Plemići“ uradili ovo sezone i bez sumnje će ovo za njih biti najveća utakmica u istoriji kluba.

Zrinjski u sjajnom raspoloženju očekuje okršaj u Birmingemu. U nizu su od četiri pobjede računajući i onu protiv Alkmara od prije 14 dana. Iako su svjesni da ih čeka renomirani protivnik koji je recimo za vikend pobijedio Brajton sa 6:1 u Premijer ligi, u taboru Mostaraca ističu da u kolijevku fudbala ne idu na izlet, već da pruže što jači otpor jednom od najrofejnijih engleskih klubova, pišu "Nezavisne".

„Pa da, najveća utakmica u povijesti ovog kluba. Svi smo privilegirani što smo dio povijesti. Jednostavno, malo razmišljaš o utakmici pa te boli glava od kvalitete. Ali mi imamo tu privilegiju da nas boli glava, koliko bi ljudi, trenera i klubova dalo novaca da budu na našoj poziciji. Na našu radost, mi smo u toj poziciji. Ipak, ne idemo mi tamo na izlet, daćemo svoj maksimum, kazao je trener Mostaraca Krunoslav Rendulić

Domaćin će biti pod većim pritiskom, jer je u prvom kolu neočekivanio poražen od Legije (2:3).

„Ovo je velika stvar ne samo za mene, nego i za cijelu ekipu, klub i sam grad. Borili smo se cijelo ljeto da bi to izborili i dočekali veliku utakmicu“, kaže golman Zrinjskog Marko Marić.

Iz Zrinjskog su saopštili da će njih tim imati veliku podršku na “Vila Parku“. Iz kluba su istakli da će oko 700 navijača iz Mostara prisustvovati večerašnjoj utakmici. S druge strane, očekuje se da će na stadionu biti oko 40.000 gledalaca.

„Nikad nisam igrao pred toliko navijača. Svi jedva čekamo da istrčimo na taj stadion. Igramo sa najjačom ekipom u Ligi konferencija. Ovo je nagrada za sve igrače, Veselimo se ovoj utakmici“, poručuje veznjak bh. prvaka Antonio Ivančić i dodaje:

„Analizirali smo ih kao i sve druge ekipe, ali nema ništa što nismo znali. Ipak, ih gledamo stalno na TV-u, što je jiš veći gušt igrati protiv njih. Nema gdje nisu jaki. Najteži mogući protivnik, ali radujemo se utakmici“.

Utakmica između Aston Vile i Zrinjskog igra se večeras od 21 čas. U drugoj utakmici ove grupe AZ Alkmar će dočekati ekipu Legije. Kada su u pitanju ostale ekipe iz regiona u ovom takmčenju, Dinamo gostuje u Prištini kod ekipe Balkanija, dok će Olimpija u Ljubljani dočekati Slovan iz Bratislave. Čukarički će prve bodove tražiti na svom terenu protiv Genta. U okviru Lige Evrope, TSC će u Bačkoj Topoli ugostiti grčkog velikana, ekipu Olimpijakosa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()