Napolitanci zabrinuti: Šta se dešava sa Victorom Osimhenom?

Evropski klubovi nisu baš "simpatizeri" Afričkog kupa nacija jer sredinom sezone moraju puštati fudbalere sa reprezentacijama

14.02.2024. 10:05
  • Podijeli:
viktor osimen tanjug-65366fe79bb8d.webp Foto: Tanjug/LaPresse via AP

U nedjelju je završen Afrički kup nacija, a do titule je došla reprezentacije domačina Obale Slonovače koja je u finalu nakon preokreta rezultatom 2:1 savladala Nigeriju u fenomenalnoj utakmici.

Evropski klubovi nisu baš "simpatizeri" Afričkog kupa nacija jer sredinom sezone moraju puštati fudbalere sa reprezentacijama.

To stvori dosta briga i neizvjesnosti, a prvi koji su ove godine osjetili žestok ritam su u Liverpoolu jer se Mohamed Salah povriejdio u drugom ssuretu grupne faze za selekciju Egipta.

Zabrinutost je i u redovima Napolija, obzirom da se Victor Osimhen još nije vratio na jug Italije.

Osimhen je igrao finale sa svojom Nigerijom, a dva dana nakon finala on je sa reprezentacijom otišao u Lagos, glavni grad Nigerije.

U Napoliju ne znaju šta se dešava, a italijanski mediji prenose vijest da se Osimhen nije javio nikom iz kluba i da nije riječ o povredi.

Ranije se znalo dešavati da igrači po završetku reprezentativnih obaveza dobiju nekoliko dana odmora, ali obično se jave u klubove.

Osimhen je još u Nigeriji i niko ne zna kada bi mogao nazad u Italiju.

Mediji na Čizmi također špekulišu da bi do petka mogao biti u Napulju, obzirom da Napolitance za vikend očekuje prvenstveni duel protiv Genoe koji je na rasporedu u subotu 17. februara s početkom u 15 sati.

Napadač Npapolija je vjerovatno razočaran što Nigerija nije došla do kontinentalne titule, ali vremena za tugu nema, Napolitance već naredne sedmice očekuje i prvi duel osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()