Demanti iz CIK BiH: Registracija birača izvan BiH se ne plaća

Državljani BiH koji su u inostranstvu, ukoliko žele da glasaju, potrebno je da podnesu prijavu na zvaničnoj internet stranici CIK-a BiH do 23. jula.

04.07.2024. 16:52
  • Podijeli:
cik bih 3 una crop.jpeg Foto: UNA

Centralna izborna komisija BiH /CIK/ demantovala je danas tvrdnje koje su se pojavile u javnosti da se registracija birača za glasanje izvan BiH plaća.

"Državljani BiH iz Austrije, Njemačke i Švajcarske su kontaktirali CIK BiH navodeći da u tim državama kruži informacija da će se troškovi registracije za glasanje izvan BiH dodatno naplatiti 30 evra i da će račun primiti na kućnu adresu nakon što im prijava za glasanje izvan BiH bude obrađena", navedeno je u saopštenju Komisije.

Iz CIK-a BiH su naveli da nemaju saznanja ko je plasirao navedenu dezinformaciju, te pozivaju državljane u inostranstvu da se za sve nejasnoće u vezi sa podnošenjem prijava za glasanje izvan BiH obrate CIK-u BiH na imejl adresu /info@izbori.ba/ ili na brojeve telefona +387 33 251 331 ili +387 33 251 332, navodi Srna.

Državljani BiH koji su u inostranstvu, ukoliko žele da glasaju, potrebno je da podnesu prijavu na zvaničnoj internet stranici CIK-a BiH do 23. jula.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()