Najtraženiji trener svijeta od sutra je slobodan, veže ga se uz nekoliko velikana

Prošle sezone igrali najatraktivniji fudbal u prvenstvu

19.05.2024. 08:14
  • Podijeli:
Roberto De Zerbi reuters-660145c2026ca.webp Foto: Reuters

Roberto De Zerbi danas će po posljednji put voditi utakmicu Brighton and Hove Albiona s njihove klupe.

Iznenađujuće vijesti dolaze iz Brightona i to nakon što su neke informacije plasirane tokom ove sedmice  navodile na suprotno.

Naime, Brighton and Hove Albion i Roberto de Zerbi dogovorili su raskid ugovora na kraju ove sezone, što bi značilo da će današnji domaći susret protiv Manchester Uniteda biti njegova posljednja utakmica na klupi bijelo-plavih s juga Engleske.

Nije se to očekivalo, iako je ova sezone za Brighton bila svojevrsni debakl. Nakon sjajne prošle sezone i prvog izlaska u Evropu u historiji kluba, ove sezone kao da se neko tamno nebo spustilo nad najsunčaniji grad Premier lige.

Promjenjiva forma, veliki broj ozljeda i loši rezultati doveli su toga da se prije posljednjeg kola nalaze na desetom mjestu ljestvice, s više poraza nego pobjeda (12:13) i s gol razlikom u minusu (-5). Osvojili su 48 bodova, čak 14 manje nego prošle sezone.

Također su rano ispali iz oba Kupa te iz Europske lige (u osmini finala uvjerljivo od Rome), ali ništa nije odavalo da bi De Zerbi mogao napustiti klub.

No, čini se da njegova popularnost nije pala, pa će vjerojatno potražiti novi izazov, a klub novog menadžera. S posljednja dva su pogodili. Graham Potter ovu je ekipu izgradio, a De Zerbi podigao na još viši nivo, uz prošle sezone najatraktivniji nogomet u ligi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()