Mitrović u problemima: Englezi ogorčeni ponašanjem, traže drakonsku kaznu

Ne stišava se bura nakon utakmice između Fulhama i Uniteda

20.03.2023. 14:16
  • Podijeli:
aleksandar mitrovic reuters-64184a8707341.webp Foto: Reuters

Napadač Srbije i Fulhama Aleksandar Mitrović izazvao je burne reakcije engleske javnosti nakon što je zaradio crveni karton u utakmici protiv Manchester Uniteda. Podsjećamo, Mitrović je nakon isključenja nasrnuo na sudiju Chrisa Kavanagha.

Haos na Old Traffordu počeo je odlukom VAR-a da Brazilcu Willianu pokaže crveni karton zbog igranja rukom u svom šesnaestercu. United je dobio penal za poravnanje, a uslijedile su nesvakidašnje scene.

Unutar svega 40 sekundi trojica iz Fulhama dobili su crvene kartone. Nakon Williana, isključen je trener Marco Silva, ali i srbijanski napadač Aleksandar Mitrović, koji je u naletu bijesa nasrnuo na sudiju Kavanagha.

Mitrović je tehnički napao Kavanagha gurnuvši ga laktom, a onda je krenuo prema njemu sa salvom uvreda. Stoga, Kavanagh ga je isključio, a stručna lica u Engleskoj traže presedan, odluku koja bi bila nauk za nogometaše ubuduće.

"Aleksandar Mitrović mora dobiti žestoku kaznu, zaslužuje 10 mečeva suspenzije", navodi ugledni Telegraph, odnosno njegov stručni saradnik i proslavljeni engleski sudija Keith Hackett.

Sudijski ekspert navodi da je Mitrović svojim suludim potezima želio zauzeti centar pažnje.

"Počeo je s onim što je u biti verbalni napad na Kavanagha, a onda je ostvario i fizički kontakt. Njegov stav bio je krajnje prijeteći. Čekamo šta će FA uraditi sljedeće, ali nema sumnje da je ukaljao imidž igre. FA ima dužnost brinuti o sudijama i osigurati da Mitrović bude u potpunosti kažnjen kako bi poslali poruku da je ovakvo ponašanje jednostavno neprihvatljivo i da se neće tolerisati", navodi Hackett.

Ništa blaži nisu ni ostali mediji. Sun je istog mišljenja, traži se kazna od 10 utakmica što znači da bi se Mitrović vratio samo u posljednjem kolu jer je Fulhamu ostalo 11 utakmica do kraja sezone.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()