Mitrović: Ne prijetimo Brazilu, samo imamo vjeru u sebe

Došli smo da se borimo i vjerujem da će nas i sreća pratiti, rekao je golman Srbije Vanja Milinković - Savić

20.11.2022. 17:50
  • Podijeli:
Stefan Mitrović-1668961923417.webp Foto: FSS

Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović izjavio je da nacionalni tim zna kako da zaustavi fudbalere Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Srbija se u Dohi priprema za prvi meč na Mundijalu, koju igra u četvrtak od 10 časova protiv Brazila. Mitrović je odgovarao na pitanje brazilskih novinara o selektoru Srbije Draganu Stojkoviću.

"Stojković je nevjerovatan. Od prvog dana nam je donio mentalitet pobjednika. Igrao je SP i zna kako da preuzme na sebe pritisak. Jako je bitan za nas. Iskusan je i zna kako da nas vodi", rekao je Mitrović na konferenciji za novinare u Dohi.

Srbija ima recept za brazilski napad.

"Znamo kakav kvalitet imaju Brazilci, posebno u napadu, ali smo tokom kvalifikacija i Lige nacija kada je najteže da smo na visini zadatka. Definitivno recept postoji, daćemo sve od sebe da uradimo ono što Stojković zacrta. Uradićemo sve da plan sprovedemo u djelo. Ne prijetimo Brazilu, samo imamo vjeru u sebe. Vjera je najvažnija, imamo je, a pravo na to nam daju rezultati i igre u posljednjih godinu i po dana. Znamo da možemo da se nosimo sa svima", rekao je Mitrović.

On se potom osvrnuo na izjavio legendarnog srpskog trenera Bore Milutinovića, koji je "timu Srbije prognozirao plasman u polufinale, poraz i igru sa Argentinom za treće mjesto".

"Bora je velika legenda, nadam se da ćemo imati priliku da ga vidimo u Kataru. Poštujemo njegove prognoze, ali se ne obaziremo na to, već na naš rad i kvalitet. Da budemo što spremniji", zaključio je Mitrović.

Golman srpskog tima Vanja Milinković-Savić je govorio o uslovima u Kataru i da u ekipi vlada optimizam prema svemu. 

"Uslovi u hotelu i trening-kampu su zaista fenomenalni, osjeća se na svakom koraku veličina Svjetskog prvenstva. Ovo mi je prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji i iskreno nisam imao predstavu šta da očekujem. Prvi utisci su fantastični".

Podsjetio je Vanja, golman koji je bio dio tima na Novom Zelandu kada su omladinci Srbije osvojili Svjetsko prvenstvo, da je prvi protivnik u Kataru svima dobro poznat, ali da nema razloga za strah.

"Spremamo se za premijeru protiv Brazila, dobro su nam poznati njihovi ofanzivni kvaliteti, ali ćemo sa Misterom da pripremimo utakmicu kako treba i sigurno je da ništa neće biti prepušteno slučaju. Ne prijetimo nikome, ali imamo pravo da budemo optimisti i da razmišljamo pozitivno“

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()