Misimović poručivao "naš je sto posto", Huseinbašić dobio poziv Njemačke

Dok iz FSBiH čekaju, a nakon odgođene utakmice s Rusijom nemaju plan okupljati Zmajeve, Huseinbašić je dobio poziv Njemačke

11.11.2022. 18:02
  • Podijeli:
denis_huseinbasic_foto_YT-1668171842418.webp Foto: YouTube

"Nema dileme. Naš je sto posto. Rekao je da će igrati za Bosnu i Hercegovinu", izjavio je nedavno medijima novopečeni direktor fudbalske reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović.

Riječ je bilo o Denisu Huseinbašiću, veznom fudbaleru Kolna, koji igra premijernu sezonu u Bundesligi i odlično se snalazi.

Dok iz FSBiH čekaju, a nakon odgođene utakmice s Rusijom nemaju plan okupljati Zmajeve, Huseinbašić je dobio poziv Njemačke.

On se našao na spisku Antonija Di Salva, selektora U-21 selekcije Njemačke, za meč protiv Italije.

Huseinbašić je rođen 3. jula 2001. godine u njemačkom gradu Erbachu, a prema zvaničnoj web stranici Bundeslige, osim njemačkog, posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo.

Ukoliko i zaigra za mladu njemačku selekciju, u budućnosti svakako postoje šanse da se Huseinbašić predomisli i obuče dres Zmajeva. Ali o tom - potom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()