Milan preživio golijadu u Francuskoj i prošao u osminu finala Evropske lige

Milan je u prvoj utakmici savladao Rennes rezultatom 3:0, tako da je mogao u današnjem uzvratu kalkulisati

22.02.2024. 22:15
  • Podijeli:
Stade Rennes_AC Milan_foto_reuters-65d7b74d50798.webp Foto: Reuters

U derbiju nokaut-faze Evropske lige Milan je izborio plasman u osminu finala uprkos večerašnjem porazu od Rennesa. Domaćin je slavio rezultatom 3:2.

Milan je u prvoj utakmici savladao Rennes rezultatom 3:0, tako da je mogao u današnjem uzvratu kalkulisati. Večeras smo vidjeli pravi spektakl i golijadu koja je završena rezultatom 3:2 za domaćina, kojem je i to bilo nedovoljno za plasman dalje.

U 11. minuti Benjamin Bourigeaud je doveo Rennes u vodstvo, ali je nakon isto toliko minuta vodstva, na 1:1 poravnao Luka Jović. Rezultatom 1:1 otišlo se na odmor.

U nastavku je Rennes dobio dva jedanaesterca i oba je pogodio Bourigeaud, koji je meč završio hat-trickom. Drugi gol Milana je djelo Rafaela Leaa i duel je završen rezultatom 3:2.

Tako su Rossoneri ostali u igri za jedini realan trofej ove sezone, pošto su već ispali iz Kupa Italije, a Inter u Seriji A ima dvocifrenu prednost tako da je Evropska liga fokus do kraja sezone.

Dva duela četvrtfinala otišla su u produžetke, a plasman dalje izborili su Freiburg i Qarabag. Benfica je zadržala prednost iz prvog meča i izbacila Toulouse uprkos remiju 0:0

Rezultati i strijelci:

Rennes - Milan 3:2 (Bourigeaud 11', 54', 68' / Jović 22', Leao 58')

Toulouse - Benfica 0:0

Freiburg - Lens 3:2 (nakon produžetka)

Qarabag - Braga 2:3 (nakon prodožetka)

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()