Messiju se nakon dvije godine "ponovila" Saudijska Arabija, poražen je uprkos majstoriji

Za slavnog Argentinca je to 160. gol udarcem izvan kaznenog prostora čime je apsolutni broj jedan u svijetu nogometa

30.05.2024. 11:15
  • Podijeli:
leo messi reuters-65eb037fb260d.webp Foto: Reuters

Argentinski nogometni velikan Lionel Messi postigao je vrlo lijep gol, ali je njegov Inter Miami doživio poraz od Atlante Uniteda. Završeno je rezultatom 3:1 za goste.

Messiju se sinoć prvi put nakon skoro dvije godine dogodila situacija da je poražen u utakmici u kojoj je postigao gol. Posljednji put to mu se desilo na Svjetskom prvenstvu 2022. godine protiv Saudijske Arabije.

Tom prilikom Messi je s bijele tačke doveo Argentinu u vodstvo, ali je Saudijska Arabija u drugom poluvremenu preokrenula rezultat i slavila s 2:1. Uprkos tome, Messi je s Argentinom osvojio titulu prvaka svijeta u Kataru.

Skoro dvije godine kasnije, Messi je ponovo doživio poraz u utakmici u kojoj je postigao gol. Legendarni Argentinac je majstorski pogodio u 62. minuti kako bi smanjio na 2:1, ali je Atlanta postigla još jedan gol do kraja utakmice i slavila vrijednu gostujuću pobjedu.

Uprkos porazu, Inter Miami je ostao lider Istočne konferencije MLS lige sa 34 boda, jednim više u odnosu na drugoplasiranu ekipu Cincinnatija. 

Za slavnog Argentinca je to 160. gol udarcem izvan kaznenog prostora čime je apsolutni broj jedan u svijetu nogometa.

Messi je treći strijelac MLS-a s 11 golova, ali ukoliko uključimo još 13 asistencija koliko je upisao, to će ga dovesti ubjedljivo na vrh liste najkorisnijih igrača sezone u najjačoj američkoj ligi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()