Messi ponovo dvostruki strijelac u novoj pobjedi Inter Miamija

U Americi sve po starom

07.08.2023. 07:31
  • Podijeli:
Lionel Mesi_Profimedia-64bb95a584403.webp Foto: Profimedia

Čudesni Lionel Messi nastavio je rešetati protivničke mreže u dresu Inter Miamija. Ovaj put je bio dvostruki strijelac u osmini finala američko-meksičkog Liga kupa protiv Dallasa.

Messi je doveo Inter Miami u vodstvo već u 6. minuti. Alba je prošao po lijevoj strani i odigrao povratni pas za Argentinca koji sa 18 metara sjajno pogađa za 1:0.

Quignon u 37. i Kamungo u 45. minuti su preokrenuli rezultat i Dallas je na odmor otišao s prednošću 2:1. Kada je u 63. minuti Velasco povisio na 3:1, činilo se da će Messi doživjeti prvi poraz u SAD-u. Cremaschi je u 65. smanjio na 3:2, a gol za 4:2 je ustvari bio autogol Taylora.

Autogolom Fardana iz 80. minute Inter je smanjio na 4:3, a onda je Messi stupio na scenu u 85. minuti. Kao nebrojeno puta do sada izveo je slobodnjak precizno da preciznije ne može biti i pogodio same rašlje za 4:4.

Odmah se po završetku susreta pristupilo izvođenju penala. Messi je pogodio prvi, a za njim svi saigrači, dok je Pomykal promašio u redovima Dallasa, te je Inter Miami prošao u četvrtfinale rezultatom 5:4 na penale.

U četvrtfinalu Inter Miami će igrati protiv boljeg iz duela Charlotte - Houston Dynamo.

Messi je u četiri dosadašnje utakmice u dresu Intera slavio isto toliko puta. Postigao je sedam pogodaka, upisao jednu asistenciju, a u sve četiri utakmice je proglašen za najboljeg igrača.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()