Messi nastavio "rešetati" mreže u dresu Intera

Pokazao je i novu proslavu gola

12.08.2023. 09:24
  • Podijeli:
leo messi reuters-64cb39296a206.webp Foto: Reuters

Čudesni Lionel Messi je nastavio pogađati u dresu Inter Miamija. Ovaj put je postigao "samo" jedan pogodak u četvrtfinalu američko-meksičkog Liga kupa protiv Charlottea.

Inter Miami je prošao u polufinale nakon ubjedljive pobjede rezultatom 4:0. Već u 12.minuti. Martinez je doveo Inter u vodstvo 1:0, a na 2:0 je povisio Taylor u 32. minuti.

Kada je u 78. minuti Malanda postigao autogol za 3:0 bilo je jasno da Inter prolazi u polufinale, no činilo se da će Messi prekinuti golgeterski niz.

Ipak, u 86. minuti da se to ne desi pobrinuo se argentinski čarobnjak. Campana je bio nesebičan i uputio loptu u srce kaznenog prostora ka Messiju koji je iz prve pogodio za konačnih 4:0.

Ono što je posebno bilo zanimljivo je proslava gola. Prvi put u karijeri je Argentinac oponašao Spidermana na oduševljenje svih prisutnih na stadionu.

Messi je u pet dosadašnjih utakmica u dresu Intera slavio isto toliko puta, a postigao je osam pogodaka i upisao jednu asistenciju.

Inter Miami će u polufinalu igrati protiv Philadelphia Uniona u noći s 15. na 16. august.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()