Menadžer Aston Ville uoči duela sa Zrinjskim: Cilj je ostati neporažen u Mostaru

Hit ekipa engleskog Premijershipa stigla je charter letom večeras u Mostar nakon čega je španski trener održao konferenciju za novinare

13.12.2023. 22:25
  • Podijeli:
Unai Emery-reuters-1666688799989.webp Foto: Reuters

Menadžer Aston Ville Unai Emery rekao je večeras u Mostaru kako je cilj engleske ekipe uzeti najmanje bod u sutrašnjoj utakmici Konferencijske lige s ekipom Zrinjskog kako bi završili na prvom mjestu grupe E.

Hit ekipa engleskog Premijershipa stigla je charter letom večeras u Mostar nakon čega je španski trener održao konferenciju za novinare u klupskim prostorijama Zrinjskog.

"Sutra igramo posljednji susret u grupnoj fazi Evrope. Ako želimo biti prvi u grupi moramo minimalno uzeti jedan bod“, rekao je Emery.

Ocijenio je kako je Zrinjski pokazao karakter u susretima protiv AZ Alkmaara kojeg su pobijedili u Mostaru velikim preokretom te da očekuje kako će Plemići biti motivisani.

"Smatram da će biti motivisani jer će igrati pred svojim gledateljima. Poštujem ih i taktički mislim da je to dobra ekipa", ocijenio je španski stručnjak.

Na upit novinara da li je znao da je za Zrinjski svojevremeno nastupao i kapiten Hrvatske Luka Modrić, Emery je odgovorio da mu to nije bilo poznato do večeras.

Podsjetimo, uoči posljednjeg kola Villa ima 12 bodova, druga je Legia s devet, trećeplasirani je AZ Alkmaar, dok posljednjeplasirani Zrinjski ima tri boda te se oprostio od nastavka takmičenja.

Utakmica Zrinjskog i Aston Ville na rasporedu je sutra u 18:45 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()