Mediji pišu: Džekin saigrač prelazi iz Fenera u Galatasaraj

Kako je javio turski beINSports, Belgijanac je spreman staviti potpis na trogodišnji ugovor s Galatom, prema kojem će zarađivati 55.000 eura sedmično, što je otprilike 2,6 miliona eura na godišnjem nivou.

20.06.2024. 18:30
  • Podijeli:
fenerbahce facebook-65ea38c8aa8f9.webp Foto: Facebook

Brojni turski mediji od jučer javljaju da je pred realizacijom veliki transfer u kojem će jedan igrač Fenerbahčea napraviti "neoprostiv grijeh" za navijače i preći u Galatasaray, a radi se o Michyju Batshuayiju (30).

Batshuayiju ovih dana ističe ugovor s Fenerbahčeom i trebao bi kao slobodan nogometaš preći u redove najvećeg rivala, a pojedini mediji, poput The Suna, ovaj transfer nazivaju jednim od najkontroverznijih u historiji nogometa.

Kako je javio turski beINSports, Belgijanac je spreman staviti potpis na trogodišnji ugovor s Galatom, prema kojem će zarađivati 55.000 eura sedmično, što je otprilike 2,6 miliona eura na godišnjem nivou.

Očekuje se da u narednim danima Batshuayi bude zvanično predstavljen u dresu Galatasaraya, a tako će zauvijek prekrižiti svoje ime kod navijača Fenera i za njih postati najomraženija osoba.

Da stvar bude gora, Batshuayi je već igrao za trećeg istanbulskog velikana - Bešiktaš, pa je sasvim očito da ni najmanje ne mari za osjećanja navijača.

Batshuayi je član Fenerbahčea od septembra 2022. godine, a u prethodnoj sezoni je u dresu istanbulskog giganta bio u sjeni Edina Džeke.

Imao je ulogu drugog napadača, ali je i kao takav postigao mnogo važnih golova. Na kraju je sezonu završio s učinkom od 12 golova na 27 utakmica.

Fener se tokom prošle sezone za titulu prvaka Turske borio upravo sa Galatom, koja je na kraju završila prva i okitila se šampionskom krunom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()