Marinović žali za šansama, Bošnjaković hvali igrače

"Imali smo tri-četiri prilike da završimo utakmicu, ali nismo. Protivnik je zabio gol, dobio krila i na kraju došao do boda"

31.03.2023. 20:32
  • Podijeli:
Vinko Marinović_Sportsport-6427255ea7ddb.webp Foto: Sportsport

Šef stručnog štaba fudbalera Borca Vinko Marinović izrazio je žaljenje zbog propuštenih prilika koje su dovele do remija na gostovanju kod Tuzla sitija (2:2).

Banjalučani su opasno živjeli u prvih 30 minuta prvog meča 24. kola Premijer lige. No, potom su došli do svoje igre.

U finišu prvog dijela su poveli, početkom drugog poluvemena duplirali prednost, a onda propustili nekoliko prilika da stave tačku na i.

Kazna je bila surova. Distkutabilan penal domaćin je pretvorio u gol, da bi potom u sudijskoj nadoknadi Tuzlaci izborili bod.

"U prvom poluvremenu smo došli do vođstva, iako smo napravili dosta grešaka. U drugom dijelu smo poveli 2:0 i imali tri-četiri prilike da završimo utakmicu, ali nismo. Protivnik je zabio gol, dobio krila i na kraju došao do boda. Spremamo se za dalje, imamo dosta obaveza", rekao je kratko Marinović za TV Arena sport.

Njegov kolega Milenko Bošnjaković poručio je da je bila lijepa utakmica i da bi volio da se pogleda ponovo.

"Bilo je dobrih momenata. Zadvoljan sam, čestitam momcima, izdržali su strašan pritisak. Svu ljubav usmjeravam prema njima. Idem odmah da ih izgrlim. Prijao je povratak na "Tušanj". Vidite odmah i publika je drugačija. Ovaj osjećaj je poseban i mnogo pomaže u igri. Borcu želim puno sreće da ostvare svoje ciljeve. I i mi i oni imamo ciljeve i nadamo se da ćemo ostavriti iste", poručio je Bošnjaković, ne želeći da komentariše situaciju iz 30. minuta kada su domaći tražili penal, a sa tribina se orilo "lopovi, lopovi, lopovi".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()