Marca: Pep je za Gvardiola i Kovačića dao 120 miliona eura i onda ih otpisao

Dvojac ove sezone "nestao"

22.02.2024. 19:40
  • Podijeli:
josko gvardiol reuters-65d71abeea057.webp Foto: Reuters

"Optužnica protiv Manchester Cityja, kojom ga se tereti da je 115 puta prekršio pravila financijskog fair playa, u fokus stavlja veliko trošenje Cityja na transfere. Prvak Engleske i Evrope prošlog ljeta je četiri igrača kupio za ukupno 241 miliona eura. To su Joško Gvardiol (Leipzig, 90 miliona eura), Matheus Nunes (Wolverhampton, 62) Jeremy Doku (Rennes, 60) i Mateo Kovačić (Chelsea, 29.1).

No Pep Guardiola ih ni pola godine kasnije nije uspio uklopiti niti su mu se oni nametnuli. Trener ostaje vjeran svojoj pretorijanskoj gardi koja mu je prošle sezone donijela trostruku krunu", piše Marca i dodaje: "Došao je odlučujući dio sezone, a oni koji su dovedeni i plaćeni kao pojačanja nestali su iz trenerovih planova. U zadnjih pet utakmica su četiri spomenuta igrača zajedno imali četiri nastupa od početka. Gvardiol je doduše zadnje tri utakmice bio povrijeđen, dok je Kovačić netragom nestao."

Najčitaniji španski sportski medij zatim piše pojedinačno o svakom od četiri prinove koje se nisu iskazale kao pojačanja. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()