Magoda s Vicom Zeljkovićem razgovarao o izgradnji nacionalnog stadiona

Od preuzimanja mandata, Magoda je kao prioritet Ministarstva kulture i sporta naveo izgradnju nacionalnog stadiona

26.04.2023. 19:25
  • Podijeli:
Zmajevi_FSBiH-641b32055f3b1.webp Foto: FSBiH

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i zastupnik u Skupštini KS Irfan Čengić održali su danas sastanak s predsjednikom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vicom Zeljkovićem o izgradnji nacionalnog stadiona.

Od preuzimanja mandata, Magoda je kao prioritet Ministarstva kulture i sporta naveo izgradnju nacionalnog stadiona. U tom smislu, današnji sastanak koji je održan s predsjednikom Zeljkovićem bio je izuzetno konstruktivan, jer, prema riječima Magode, realizacija ovog projekta nije moguća bez podrške lokalnih vlasti i NFSBiH.

"Raduje činjenica da je Nogometni/Fudbalski savez BiH spreman da zajedno sa FIFA-om i UEFA-om, te u saradnji sa Vladom KS, uloži napore i finansijska sredstva da napokon država Bosna i Hercegovina dobije stadion koji će ispunjavati sve kriterije koje zahtijeva igranje Lige prvaka i ostalih evropskih klupskih takmičenja, ali i utakmica reprezentativnih selekcija. Vlada KS pokazala opredjeljenost da ulaže u infrastrukturne radove kroz rekonstrukciju pruge, nabavku novih trolejbusa i tramvaja, tako da ne smijemo zaostajati ni kada je domen kulture i sporta u pitanju. Vrijeme je da glavni grad dobije i koncertnu dvoranu i nacionalni stadion kakav zaslužuje, jer ćemo taj način mijenjati sliku našeg grada na bolje", rekao je Magoda.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()