Liga konferencije: Iz dvice u keca, iz keca u dvicu!

U prvim polufinalnim mečevima viđena dva preokreta

11.05.2023. 23:02
  • Podijeli:
Mihail Antonio_Profimedia-645d56ee90de7.webp Foto: Profimedia

Odigrani su prvi mečevi polufinala Konferencijske lige, vidjeli smo dosta dobar fudbal, ali i golove na dvije utakmice. Rezultati obećavaju zanimljive revanš utakmice.

Fiorentina je u Firenci dočekala Basel, utakmica je završena pobjedom Bazela od 2:1.

Povela je Viola iz Tosklane sa 1:0 u 25. minuti golom Cabrala i to je bio rezultat prvog poluvremena u kojem su krunisali bolju igru.

U nastavku ofanzivnija igra Basela i to je došlo na nagradu. U 71. minuti Diouf pogađa za 1:1, a veliki trijumf gostima iz Švicarske donosi Amdouni u drugoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Za sedam dana u Bazelu nas očekuje sjajan revanš u to nema sumnje, piše sportsport.ba

West Ham je u drugom polufinalu takođe nakon preokreta savladao AZ Alkmaar rezultatom 2:1

Prvo polvurijeme je pripalo gostima. AZ je bio bolji i na kraju na odmor otišao sa prednosti od 0:1. Pogodak za goste dao je Reijnders u 42. minuti susreta.

U nastavku kako da je izašao drugi tim West Hama na teren i vidjeli smo preokret.

U 67. minuti Benrahma iz penala pogađa za 1:1, a Antonio u 76. minuti pogađa za 2:1 i konačan rezultat utakmice.

Tako Čekićari na revanš u Nizozemsku nose gol prednosti.

Podsjetimo, više ne važe golovi u gostima tako da nas sigurno očekuje dosta drame i uzbuđenja naredni četvrtak u polufinalnim mečevima Lige konferecija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()