Liga konferencije: Borac izvukao Austrijance

Prvi duel zakazan je za 27. jul u Beču, a revanš je sedam dana kasnije na Gradskom stadionu

21.06.2023. 13:29
  • Podijeli:
FK Borac_FKB-6492e131abb23.webp Foto: FK Borac

Fudbaleri Borca u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije ukrstiće koplja sa Austrijom.

Ovako je odlučeno žrijebom u sjedištu UEFA, Nionu.

Prvi duel zakazan je za 27. jul u Beču, a revanš je sedam dana kasnije na Gradskom stadionu.

S obzirom na trenutni rejting dva tima, Austrijancima pripada uloga favorita. Pa ipak, Crveno-plavi, iako autsajderi, mogu da iznenade.

Ukoliko Sarajevo eliminiše Torpedo, drugi ispit će mu biti protiv neugodnog Aktobea.

A ako Željezničar preskoči Dinamo Minsk, u nastavku puta će ga čekati Nefči.

Zrinjski na startu kvalifikacija za Ligu šampiona igra protiv Urartua i, ukoliko izgubi, avanturu će nastaviti u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. U ovoj fazi igraće protiv poraženog iz dvomeča Farul Konstanca - Šerif Tiraspolj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()