Liga Evrope: Vlahović i Chiesa odveli Staru damu u četvrtfinale

Plasman dalje osigurali Sevilla, Feynord i Manchester United

16.03.2023. 20:44
  • Podijeli:
juventus_reuters-64136dbee6206.webp Foto: Reuters

Juventus, Feynord, Sevilla i Manchestee United prvi su četvrtfinalisti Lige Evrope.

Stara dama je na uzavreloj atmosferi u Freiburgu branila jedan gol prednosti, a i večeras su izabranici Masmilliana Allegrija slavili isto kao prije sedam dana, a bilo je 2:0.

Strijelac vodećeg gola za Juve bio je Dušan Vlahović, koji je tako prekinuo crni niz bez gola u "crno-bijelom" dresu. Reprezentativac Srbije pogodio je u finišu prvog poluvremena iz penala.

Konačnih 2:0 postavio je Chiesa duboko u sudijskoj nadoknadi, čime trasirao put Stare dame u četvrtfinale ovog takmičenja.

Podsjećamo, Juve je sve svoje snage usmjerio ka osvajanju ovog trofeja, obzirom da u Seriji A zbog poznatog skandala i oduzimanja čak 15 bodova daleko zaostaje za Evropom.

Manchester United je i večeras rutinski odradio posao u Sevilli, gdje je savladao Betis, a strijelac jedinog gola bio je sjajni Rashford u 56. minuti.

Turski Fenerbahce je u Istanbulu savladao Sevillu 1:0, ali se na kraju ispostavilo da je to samo pirova pobjeda, obzirom da je tim iz Andaluzije u prvom susretu slavio rezultatom 2:0. Strijelac jedinog gola na susretu bio je Valencia u 41. minuti.

I na kraju susret s najviše golova igran je u Rotterdamu, gdje je domaći Feynord nakon 1:1 iz prve utakmice, deklasirao Shakhtar, a bilo je 7:1.

Dva gola su postigli Kokcu i Idrissi, dok su preostala dva djelo Gimeneza i Jahanbakhsha. Počasni gol za tim iz Ukrajkine djelo je Kelsyja u 87. minuti.

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()