Kreće ono pravo: Lale ili Jenkiji, Degenek lovi Mesija

Većina gledalaca u BiH utakmicu Holandija - SAD, nažalost, neće moći da gleda

03.12.2022. 10:49
  • Podijeli:
Miloš Degenek_Thanassis Stavrakis AP Tanjug-638b189f28123.webp Foto: Thanassis Stavrakis / AP / Tanjug

Iza nas je 48 mundijalskih bitki u kojima smo se nagledali svega i svačega. Bilo je i velikih pobjeda, šokantnih poraza, ispadanja velikana... Sada je vrijeme za ono pravo.

Prostora za popravni ispit više nema, kiksevi se skupo plaćaju, kalkulacijama je došao kraj. Čast da otvore eliminacionu fazu imaće Holanđani i Amerikanci, koji će koplja ukrstiti od 16 časova.

Većina gledalaca u BiH ovu utakmicu, nažalost, neće moći da gleda, barem ne legalno, s obzirom na to da je BHT prava za ovaj duel prodala TV kući čiji program se ne emituje na cijeloj teritoriji zemlje.

Bilo kako bilo, Lale u duel sa Jenkijima ulaze kao favoriti, međutim, četa Luja van Gala je ostala dužna u grupnoj fazi. Zablistao je Kodi Gakpo, strijelac tri gola i na krilika njegovih igara Oranje je prošlo dalje.

Ameri su, s druge strane, prošli izazovnu grupu i danas nemaju šta da izgube. A mogu mnogo da dobiju jer bi plasmanom među osam najboljih nadmašili očekivanja. Primjera radi, na prethodni turnir u Rusiji nisu se ni kvalifikovali.

Uzbuđenje neće izostati ni u večernjem terminu od 20 sati, kada će koplja ukrstiti Argentina i Australija.

Gaučosi su na startu doživjeli šamar od Saudijske Arabije koji ih je razdrmao, nakon čega su prilično lako izašli na kraj sa Meksikancima i Poljacima.

Kenguri su doskočili do osmine finala zahvaljujući junačkim pobjedama protiv Danske i Tunisa, kojima je prethodio neuspjeh na premijeri sa Francuskom.

U njihovim redovima trebalo bi da zaigra dobro poznato fudbalsko lice na ovim prostorima, Miloš Degenek. Po sopstvenom priznanju, njega i saigrače očekuje izuzetno težak zadatak da zaustave Lionela Mesija. Ali, raduje se izazovu:

"Biće to utakmica 11 na 11. Nema Argentina 11 Mesija, već samo jednog. Za mene je Leo najbolji fudbaler svih vremena, ali igranje protiv njega ne doživljavam kao čast, jer je i on samo ljudsko biće, kao svi mi. Veća je čast što smo u osmini finala Mundijala" jasan je momak rođen u Kninu koji je kao šestogodišnjak odselio u Australiju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()