Krajiški derbi u Kupu BiH: Borac i Rudar u borbi za četvrtfinale

Nakon tromjesečne pauze utakmicama osmine finala Kupa, nastavlja se fudbalska sezona u BiH

17.02.2023. 18:48
  • Podijeli:
FK Borac_PROMO-63efbc7449eb3.webp Foto: PROMO

Jedan od derbija ove faze je onaj „krajiški“ u kojem banjalučki Borac gostuje Rudaru u Prijedoru. Trener crveno-plavih Viko Marinović zadovoljan je urađenim u pripremnom periodu i očekuje da sve ono što su igrači radili na treningu prenesu i na sutrašnju utakmicu. Rudar je u pauzi dosta izmijenio igrački kadar, tu je i novi trener, ali iz banjalučkog kluba poručuju da gledaju samo sebe.  

"Što se tiče Rudara, znamo da su ekipa koja je dobila novog trenera i da će sigurno biti motivisani i ući sa jednom dobrom energijom. Međutim, i mi smo spremni za ovu utakmicu i očekujem da odigramo jedan dobar meč i plasiramo se u naredno kolo. Znamo da su se sve ekipe pojačale, međutim ja uvijek gledam svoju ekipu, gdje god sam radio. Nama je najbitnije da mi izgledamo onako kako mi želimo, to je prva stvar", ističe Marinović.

Trener Borac za ovaj dule ne može da račluna na Benjamina Tatara koji se povrijedio na pripremama u Antaliji . Svi ostali igrači jedva čekaju da istrče na teren.  

"Mislim da smo svi željni novih utakmica i dokazivanja. Ispred nas je utakmica Kupa BiH protiv Rudara, očekujem da budu jako motivisani, pogotovo što igraju na domaćem terenu. Sa druge strane, mi smo vođeni dobrim radom u pripremnom periodu. Imamo pravo da se nadamo dobroj igri i pozitivnom rezultatu. Siguran sam da će svaki igrač koji sutra izađe na teren dati sve od sebe da do toga i dođe. Atmosfera u ekipi je sjajna i mislim da ćemo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu i da ćemo proći dalje", istakao je Obren Cvijanović

Meč počinje u 13 časova. 

U ostalim utakmicama sastaju se:

Zvijezda (Gradačac) – Rudar (Kakanj)  

Željezničar – Leotar  

Velež – Posušje  

Zrinjski – Laktaši  

Sloboda (Tuzla) – Sloga Meridian  

Čelik – Radnik  

Široki Brijeg – Tuzla siti

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()