Kostić: Neće biti lako protiv Bugarske

Srbija će u utorak od 20.45 časova gostovati selekciji Bugarske u meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

18.06.2023. 12:39
  • Podijeli:
Filip Kostić foto FSS-648edeb17be6e.webp Foto: FS Srbije

Fudbalski reprezentativac Srbije Filip Kostić izjavio je danas da očekuje težak meč protiv Bugarske, ali je dodao da vjeruje u pobjedu svog tima u Razgradu.

Srbija će u utorak od 20.45 časova gostovati selekciji Bugarske u meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

"Po meni je to jedna od najbitnijih utakmica, znamo šta može da nam donese. Sa eventualnom pobedom bili bismo mnogo bliži konačnom cilju. Imali smo u Beču lepu uvertiru, spremni smo za ono što nas očekuje u Razgradu. Sigurno da nam neće biti lako, ali ja verujem u pobedu, jer sa nova tri boda bili bismo mnogo bliže plasmanu na EP", istakao je Kostić, prenosi zvanični sajt FSS.

Srbija je u petak u Beču odigrala prijateljski meč sa Jordanom (3:2).

"Junski termin je jako nezgodan, ali kako svima, tako i nama. Selektor Dragan Stojković je podelio minutažu. Dao je šansu i nekim igračima koji nisu mnogo igrali, dobili su priliku da se dokažu, pokažu da im je mesto u reprezentaciji. Iskreno se nadam da su je iskoristili. I idemo dalje. Sve je dobro, atmosfera u ekipi što je najbitnije. Složni smo, a kada je tako možemo mnogo", dodao je Kostić.

On je istakao da mu nedostaje Dušan Vlahović, koji ne igra zbog povrede.

"Nedostaje mi, jer mi se družimo i van terena. Sa njim imamo kvalitet više. Želim mu da se što pre oporavi, da se vrati i postiže golove kao što je to radio u klubu i reprezentaciji", istakao je Kostić.

Dejan Joveljić je postigao dva gola za Srbiju protiv Jordana.

"Jovelja je pokazao da je zasluženo dobio poziv. Postigao je dva gola, a to je mnogo važno za njegovo samopouzdanje. Igrali smo zajedno u Ajntrahtu, baš sam srećan zbog njega. Zaslužio je sve ovo što mu se dešava. Nadam se da će nastaviti taj niz u Bugarskoj, rekao sam mu to odmah posle meča, u Razgradu uradi isto što si sada protiv Jordana", dodao je Kostić.

Kostić je naveo da mu je bila velika čast i zadovoljstvo da nosi kapitensku traku Srbije na meču sa Jordanom.

"Bilo mi je prvi put, osećaj je neverovatan. Probudilo je puno nekih emocija u meni, sve to mi je samo dodatni motiv da za grb, dres i državu Srbiju dajem sve od sebe", rekao je Kostić.

Srbija se nalazi na prvom mjestu na tabeli grupe G sa šest bodova.

"Sigurno je da ćemo ići na sva tri boda, jer onda, neću da kažem matematički, ali sigurno da smo veliki deo posla onda završili. U slučaju pobede bili bismo veoma blizu cilja i plasmana na EP", naveo je reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić.

On je ponovio da očekuje dobru igru u posljednjem meču sezone.

"Teško je, ali bilo je ovako i prošle godine kada smo bili deset dana sa reprezentacijom i napravili neke dobre stvari. Mislim da ni sada neće biti greške, želimo da uzmemo tri boda i onda odemo na odmor", dodao je Milinković-Savić i dodao da će Srbija imati najbolju moguću analizu i pripremiti utakmicu sa Bugarskom na pravi način.

On je kraju rekao da Srbiji na mentalnom i psihološkom planu mnogo znači pobjeda protiv Jordana.

"Znači nam, naravno. Ali ipak je to prijateljska utakmica, važno je da smo se pripremili kako treba, a mislim da ćemo protiv Bugarske odigrati mnogo bolje nego protiv Jordana", zaključio je Milinković-Savić.

Ekspedicija Srbije odlazi u ponedeljak čarter letom do Varne, a onda autobusom još 150 kilometara do Razgrada. Utakmica će biti odigrana u utorak od 20.45 časova u Razgradu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()