Kompany predstavljen kao novi trener minhenskog Bayerna: Radujem se izazovu

Kompany u redove minhenskog kluba dolazi iz redova engleskog Burnleyja sa kojim je prethodne sezone ispao iz društva najboljih

29.05.2024. 19:25
  • Podijeli:
Vincent Kompany_foto_X-664f021e0ffc1.webp Foto: X/@FabrizioRomano

Belgijski stručnjak Vincent Kompany danas je potpisao ugovor sa minhenskim Bayernom do ljeta 2027. godine i na klupi bavarskog velikana će naslijediti Thomasa Tuchela.

Kompany u redove minhenskog kluba dolazi iz redova engleskog Burnleyja sa kojim je prethodne sezone ispao iz društva najboljih.

"Svi se u klubu slažemo da je Vincent Kompany pravi trener za Bayern i jako se radujemo zajedničkoj saradnji. Max Eberl i Christoph Freund nikada nisu posustajali i pedantno su radili na pronalaženju trenera koji bi vodio naš tim do uspjeha i dalje ga razvijao novim idejama. Vincent Kompany predstavlja upravo ono zajedništvo i timski duh koji su nam potrebni", rekao je izvršni direktor Bavaraca Jan-Christian Dreesen dok je sportski direktor minhenskog kluba Max Eberl dodao:

"Veoma smo zadovoljni što smo potpisali ugovor sa Vincentom Kompanyjem. U razgovoru s njim odmah smo bili na istim talasnim dužinama. Jasno nam je pokazao koliko ga posao u Bayernu privlači i da apsolutno želi da ga preuzme naš klub. Vincent Kompany je gladan uspjeha, takav je bio i kao igrač, bio je vodeća figura u vrhunskom međunarodnom nogometu, a napreduje i kao trener. Željeli bismo da budemo uspješni zajedno".

Sam Kompany se raduje novom izazovu u trenerskoj karijeri.

"Radujem se izazovu Bayerna. Velika je čast moći raditi za ovaj klub - Bayern je institucija međunarodnog nogometa. Kao trener, morate se zalagati za ono što jeste kao ličnost, volim da imam loptu, da budemo kreativni, a također moramo da budemo agresivni na terenu i hrabri. Sada se radujem osnovnim stvarima, radu sa igračima, formiranju tima. Kada se postavi osnova, uspjeh će doći", poručio je novi trener Bayerna.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()