Klopp se osvrnuo na staru izjavu: Pogriješio sam, ali govorio sam i gore stvari

Nijemac sada misli drugačije

11.08.2023. 16:07
  • Podijeli:
jurgen klopp_profimedia-1666172221172.webp Foto: Profimedia

Uskoro bi trebala stići službena potvrda 127 miliona eura teškog transfera veznjaka Moisesa Caiceda (21) u Liverpool iz Brightona. Brighton, hit-klub Premier lige, prošle sezone je prihvatio ponudu, javlja Fabrizio Romano. 

Caicedo će tako srušiti svježi rekord Declana Ricea, koji je za 116 miliona eura ovoga ljeta prešao iz West Hama u Arsenal, i postati najskuplji igrač u historiji Premier lige i britanskog nogometa.

Trener Liverpoola Jurgen Klopp ulazi u devetu sezonu na klupi svog kluba, a u posljednjem javnom istupu je rekao:  "Rekli su mi da mogu potvrditi kako je Caicedo sve dogovorio s klubom. Hoće li danas obaviti ljekarski pregled? To ne znam. Klub je mukotrpno radio na ovom transferu."

Povodom Caicedovog transfera mnogi su se sada prisjetili Kloppove izjave iz 2016. kada je Manchester United za više od 100 miliona eura doveo Paula Pogbu iz Juventusa: "100 miliona eura? Na dan kada to postane normalno u nogometu, ja neću više biti u ovom poslu."

Sada se osvrnuo na svoju staru izjavu: "Iskreno, stvari u nogometu su se promijenile. Sviđa li mi se to? Ne. Shvaćam li da sam tada bio u krivu rekavši da ću se povući? Da, ali rekao sam i puno gorih stvari u životu."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()