Kilijan Mbape: Kraj sapunice

Simbolično, Mbape je ranije postao „kralj francuskog kupa“ jer je postao najbolji strijelac u historiji tog takmičenja sa 30 golova

09.01.2024. 12:00
  • Podijeli:
mbappe psg reuters-65227bfcb2b1f.webp Foto: Reuters

Fudbalski reprezentativac Francuske Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) ponovo je u centru pažnje, a čini se da bi, barem kako pišu francuski mediji, konačno mogao postati član Real Madrida.

Kako je to postalo uobičajeno, s prvim danima prijelaznog roka pokreću se glasine oko prelaska Francuza u Madrid. Međutim, čini se da je sada priča mnogo jača od onih ranijih.

Santi Auane i Sebastijan Deni, novinari "Foot Mercato", objavili su kako će Mbape naljeto postati član Real Madrida. Francuskoj zvijezdi istječe ugovor s PSG-om te je navodno već dogovorio transfer u Španiju.

Ukoliko Mbape zaista potpiše za Real Madrid, to bi bio najveći transfer u posljednjih nekoliko godina te sigurno završetak jedne od najvećih fudbalskih sapunica svih vremena.

Simbolično, Mbape je ranije postao „kralj francuskog kupa“ jer je postao najbolji strijelac u historiji tog takmičenja sa 30 golova. Nakon što je postao „kralj francuskog kupa“ mogao bi Mbape postati i „kralj“, član Real Madrida.

Kilijan Mbape je u PSG stigao 2017. godine za 180 miliona eura. Odigrao je 284 utakmice i dao je 237 golova uz 100 asistencija. Osvojio je Svjetsko prvenstvo 2018. te sve što je mogao u Francuskoj. Čini se da je konačno vrijeme za naredne izazove.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()