Katastrofa Bayerna u Manchesteru, Džeko se radovao u Lisabonu

Revanš utakmice četvrtfinala igraju se 18. i 19 aprila

11.04.2023. 22:53
  • Podijeli:
Manchester City_Bayern_foto_Reuters-6435c77850df3.webp Foto: Reuters

Manchester City i Inter stekli su značajnu prednost nakon prvih četvrtfinalnih mečeva Lige prvaka.

Engleski predstavnik je pred svojim fanovima, na stadionu Etihad, razbio Bayern rezultatom 3:0.

City je poveo eurogolom Rodrija u 27. minuti. Bayern se poslije toga pokušao vratiti u meč i doći do izjednačenja. Prijeto je uglavnom Sane, pucao iz svih pozicija, ali je uvijek Ederson izlazio kao pobjednik.

Do drugog pogotka tim Pepa Guardiole stigao je u 70. minuti preko Silve, a na 3:0 povisio je Haaland u 77. minuti.

Inter je veliki korak ka polufinalu napravio u Lisabonu gdje je savladao Benficu sa 2:0.

Vodeći gol za goste iz Milana postigao je Barella u 53. minuti, a rezervista Lukaku je u 83. minuti iz penala postavio konačan ishod.

Edin Džeko igrao je do 63. minute i nije uspio prekinuti golgetersku krizu koja traje od 18. januara. Džeko je ostao na tri ovosezonska gola u Ligi prvaka. Prilikom proslave drugog pogotka Intera bh. napadač je van terena zaradio javnu opomenu.

Još dva četvrtfinalna duela na rasporedu su sutra, a snage će odmjeriti Milan - Napoli i Real Madrid - Cheslea.

Bolji iz dvomeča Manchester City/Bayern u polufinalu će igrati protiv Real Madrida ili Chelseaja, a pobjednik dvoboja Benfica - Inter u polufinalu se sastaje protiv boljeg iz duela Milan - Napoli.

Revanš utakmice četvrtfinala igraju se 18. i 19 aprila.

Prve polufinalne utakmice zakazane su za 9. i 10. maj, a revanši se igraju 16. i 17. maja.

Veliko finale igra se 10. juna u Istanbulu. Titulu brani Real Madrid.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()