Kapiten Manchester Uniteda želi da se ukine jedno nogometno pravilo

Teško da će mu se izaći u susret

19.03.2024. 11:57
  • Podijeli:
fernandes bruno tanjug ap-654658835af40.webp Foto: Tanjug/Ap/David Cliff

Bruno Fernandes, veznjak portugalske reprezentacije i kapiten Manchester Uniteda, zatražio je od zaduženih za nogometna pravila da ukinu sankcioniranje igrača zbog skidanja dresa u proslavama golova.

Osvrnuo se na primjer svog saigrača Amada Dialla, koji zbog skidanja dresa propušta sljedeću utakmicu.

Diallo je, podsjetimo, postigao gol Liverpoolu u 121. minuti četvrtfinala FA kupa za Unitedovu pobjedu 4:3 i plasman u sljedeću fazu natjecanja. Zbog proslave koja je uslijedila zaradio je javnu opomenu zbog koje neće imati pravo nastupa u susretu s Brentfordom.

"Takav trenutak treba proslaviti, a pravilo koje postoji treba promijeniti. Proslava gola treba biti omogućena, treba se proveseliti u tom trenutku. Naravno uz poštovanje prema drugim klubovima", rekao je 29-godišnji veznjak.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()