Kane s dva gola ušao u historiju

Bayern opet slavio

27.08.2023. 20:36
  • Podijeli:
bayern kane reuters-64eb977209d14.webp Foto: Reuters

Bayern je na svom terenu pobijedio Augsburg 3:1 u bavarskom derbiju drugog kola Bundeslige.

Domaćin je poveo u 32. minuti autogolom Felixa Uduokhaija. Na 2:0 povisio je Harry Kane iz penala u 40. minuti dosuđenog uz pomoć VAR-a nakon što je Niklas Dorsch igrao rukom.

Kane je svoj drugi i Bayernov treći gol postigao u 69. minuti nakon lijepe akcije i dodavanja Alphonsa Daviesa. Najskuplji igrač u historiji Bayerna, doveden prije dvije sedmice iz Tottenhama za 100 miliona eura, tako je ostvario pothvat za anale Bayerna i Bundeslige.

Postao je tek treći igrač velikana koji je u prve dvije bundesligaške utakmice postigao tri gola.

Golom u prvom kolu protiv Werdera te s dva Augsburgu, Kane je uspio ono što su do sada od igrača Bayerna napravili još samo Gustav Jung 1967. i Adolfo Valencia 1993. godine. 
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()