Kako je Rade Krunić ocijenjen za nastup protiv Napolija?

Svojevrsni je to podvig kada se zna da su Napolitanci ove godine poraženi ukupno četiri puta (izgubili su i od Intera i Lazija)

13.04.2023. 13:22
  • Podijeli:
Rade Krunić.jpg Foto: Profimedia

Fudbaleri Milana u dvije sedmice dva puta su savladali Napoli. U Serie A su 2. aprila slavili ubjedljiv trijumf rezultatom 4:0, a sinoć su u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka slavili sa 1:0.

Svojevrsni je to podvig kada se zna da su Napolitanci ove godine poraženi ukupno četiri puta (izgubili su i od Intera i Lazija).

U oba trijumfa Rossonera svoj doprinos je dao i naš reprezentativac Rade Krunić. Sinoć je odigrao cijeli meč, a u prvoj minuti meča spasio je čist pogodak.

Khvicha Kvaratskhelia je imao mat poziciju, ali se ukazao Zmaj, koji je izblokirao njegov udarac, a Gruzijac se hvatao za glavu.

Uprkos tome naš reprezentativac dobio je ocjenu koja je ispod prosjeka njegovog tima. Ugledni SofaScore klubu sa San Sira dao je prosječnu ocjenu 7.14, a Krunić je dobio čistu sedmicu.

Lošiji od njega, bar prema ocjenama SofaScora, bili su Olivier Giroud (6.4), te Theo Hernandez i Brahim Diaz, koji je dobili 6.9. Istu ocjenu kao i bh. fudbaler dobio je i Rafael Leao.

Najbolju ocjenu kod Milana dobio je golman Mike Maignan (8.4), dok je kod Napolija nabolji bio Piotr Zielinski (7.3).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()