Kako igra Haris Tabaković: Ludnica u Njemačkoj, "Zmaj" dao dva gola u dvije minute

Ninberg je vodio s 3:1, a onda je u razmaku od dvije minute Haris Tabaković postigao dva gola

31.03.2024. 12:00
  • Podijeli:
haris tabakovic x com 23-65f6fef13626d.webp Foto: X-com

Fudbaleri Herte remizirali su s Ninbergom u sjajnom meču 27. kola 2. Bundeslige (3:3), a briljirao je bh. reprezentativac Haris Tabaković koji je dao dva gola.

Ninberg je vodio s 3:1, a onda je u razmaku od dvije minute Haris Tabaković postigao dva gola.

Prvo je u 54. glavom pogodio za 2:3, a samo minut kasnije je realizovao penal hirurški preciznim udarcem.

Prvi gol pogledajte OVDJE, a drugi na ovom LINKU.

Tabaković je s ova dva pogotka došao do cifre od 17 golova u 2. Bundesligi, te se izjednačio s Kristosom Colisom (Christos Tzolis) na čelu liste strijelaca.

Inače, Ninberg je poveo u 14. preko Uzuna, a Šlajmer (Schleimer) je povisio na 2:0 u 33. minuti. Vinkler je pred odlazak na odmor smanjio na 1:2.

Uzun je u 47. minuti povisio na 1:3, a onda je na scenu stupio sjajni Tabaković.

Herta je osmoplasirana ekipa lige s 38 bodova, dok je Ninberg dva mjesta ispod s bodom manje.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()