Juventus doveo sina jednog od najboljih igrača u povijesti Serie A

Ovo je mnoge iznenadilo, budući da 23-godišnji američki reprezentativac, koji igra većinom na desnom krilu, iza sebe nema dobru sezonu

02.07.2023. 13:03
  • Podijeli:
timothy weah_foto_TW-64a14b019be6d.webp Foto: Twitter/@USMNT

Uz odštetu od 14 miliona eura, koji su isplatili francuskom Lilleu, Juventus je u svoje redove doveo Timothyja Weaha.

Ovo je mnoge iznenadilo, budući da 23-godišnji američki reprezentativac, koji igra većinom na desnom krilu, iza sebe nema dobru sezonu.

U ligi i kupu  je odigrao 32 utakmica te upisao tek dvije asistencije. No, odradio je dobar nastup na svjetskom prvenstvu.

Juventus vjeruje kako im sin Georgea Weaha, bivše zlatne lopte i jednog od najboljih igrača u historiji Serie A, ipak može pomoći na više različitih načina, prije svega na račun svoje velike brzine.

Weah je započeo karijeru u PSG, nakon čega je igrao u Celticu te na kraju u Lilleu, gdje je u četiri sezone odigrao 107 utakmica te upisao po osam pogodaka i asistencija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()