Modrić uradio hidžamu pred meč s Italijom

Pokušavaju ga na sve načine vratiti u formu

22.06.2024. 22:30
  • Podijeli:
modric Marko Lukunić  Pixsell-667732db12989.webp Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Nogometna reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak igra meč odluke na Evropskom prvenstvu kada se u grupi B sastaje sa Italijom, a u hrvatskom taboru na sve načine pokušavaju u pravu formu vratiti najboljeg igrača i kapitena Luku Modrića.

Modrić u prva dva kola nije bio na nivou na kojoj smo ga navikli gledati, a jasno je da godine čine svoje i da s 39 godina više ne može igrati kao nekad.

Hrvatska je u prvom meču u ovoj grupi odigrala neriješeno 2:2 s Albanijom i to joj je jedini bod nakon dva odigrana kola, pa će za dalji plasman morati da pobijedi aktuelne prvake Evrope Italijane.

Da bi to zaista bilo moguće, Vatrenima je potreban "pravi" Luka Modrić, zbog čega ga na sve načine želi osvježiti i vratiti u najbolju moguću formu pred odlučujući meč s Azzurrima.

Modrić se tako podrvgao hidžami, tretmanu pomoću kojeg se rješava napetost, bol i hronični umor, a to su otkrile posljednje fotografije s treninga. Inače, Modriću nije prvi put da praktikuje ovaj tretman.

Šta je hidžama i od kada postoji?

Hidžama je mala hirurška metoda po načinu izvođenja, a po mehanizmu djelovanja to je regulatorna metoda koja djeluje na naš bazični regulatorni sistem.

Sastoji se od plasiranja vakuum čaša na određenim mjestima i pravljenju malih ogrebotina na koži kako bi se eliminirao krvi sličan sadržaj iz tih regija. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()