Jeziv pogled na koljeno Edina Džeke

Na fotografiji Fenerbahčea u kojoj je Džeko s reprezentativnim kolegom Radetom Krunićem, jasno se mogu vidjeti krvava koljena 37-godišnjeg fudbalera koji je očigledno dobro upoznat kako žestoki mogu biti protivnici u Turskoj

15.01.2024. 18:09
  • Podijeli:
Dzeko_trening_foto_X-65817fd308398.webp Foto: X/@Fenerbahce

Edin Džeko i Fenerbahče jure ka tituli prvaka Turske, a novi trijumf upisan je jučer na gostovanju kod Gaziantepa (1:0). Edin Džeko je promašio penal u ovom susretu, ali dobio je i žestoke batine što se može vidjeti na njegovim koljenima.

Bh. napadač Edin Džeko dobro zna kako žestoki protivnici u Turskoj mogu biti. On se jutros na treningu pojavio s ogromnih podlivima na koljenima, što su posljedice žestokih udaraca koje je dobio.

Na fotografiji Fenerbahčea u kojoj je Džeko s reprezentativnim kolegom Radetom Krunićem, jasno se mogu vidjeti krvava koljena 37-godišnjeg fudbalera koji je očigledno dobro upoznat kako žestoki mogu biti protivnici u Turskoj.

Bez obzira na to Edin i dalje teroriše odbrane. Istina, jučer je promašio penal i priliku da postigne 17. pogodak ove sezone.

Međutim, on je još uvijek na vrhu liste strijelaca, daleko ispred svih. Džeko je postigao 16 pogodaka u 19 utakmica, a ima i četiri asistencije.

Prvi pratitelj Mauro Icardi je ostao na 12, no nema dileme da Argentinac neće mirno posmatrati Džeku na vrhu i da će svim silama pokušati da mu pokvari planove do kraja sezone.

"Kukanje se ne uklapa u karakter Fenerbahčea. Moram trenirati i igrati da bih zaradio platu.  Nisam zabavljač već fudbaler", poručio je Edin Džeko.

Rade Krunić je napustio AC Milan i karijeru je odlučio nastaviti u Fenerbahčeu. Prethodno je razgovarao s Edinom o situaciju u timu.

"Dosta sam puta razgovarao s Edinom, naročito ovog mjeseca. Želio sam što prije doći u Fenerbahče. On me isto želio ovdje. Govorio mi je dosta lijepog o klubu i zaista sam, kao i on, sretan što sam tu", rekao je Krunić.

Neće bh. veznjak imati problema da se uklopi. Tu su pored Džeke još Dominik Livaković, Dušan Tadić i Miha Zajc.

"Zahvalan sam navijačima. Znam koliko su željeli da dođem ovdje. I ja sam silno želio postati igrač Fenerbahčea. O tome sam stalno pričao s Mihom i Edinom. Rekli su mi kakva me atmosfera čeka. Nestrpljivo čekam sve", rekao je Krunić.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()