Jedan od ove trojice će zamijeniti Ancelottija na klupi Reala

Italijanski stručnjak u teškoj situaciji

10.02.2023. 10:21
  • Podijeli:
carlo-ancelotti-reuters.jpg

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti bi vrlo brzo mogao dobiti otkaz na klupi Reala.

Naime, loši rezultati u prvenstvu, gdje aktuelni prvaci zaostaju za Barcom čak 8 bodova, dodatno su poljuljali poziciju Ancelottija.

Ranije su španski mediji objavili informaciju da Italijan ima uslov za ostanak na klupi Reala, a to je osvajanje Svjetskog klupskog prvenstva, a prva prepreka mu je polufinale ovog takmičenja koje se igra sutra, a protivnik će biti Al Hilal.

Ukoliko se ne vrati iz Maroka s trofejom, Ancelotti će vjerovatno dobiti otkaz, a Marca je već počela navoditi kandidate za njegovog nasljednika.

Real je najbliže tome da odabere nekog od svojih bivših igrača. Tako su u prvom planu Raul, Xabi Alonso i Alvaro Arbeloa.

Najveći favorit je Raul koji ima sjajnu sezonu s B ekipom i koji je s juniorima Reala osvojio Ligu prvaka 2020. godine. Odbio je nekoliko ponuda jakih klubova čekajući priliku u prvoj ekipi Reala.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()