Jedan od najboljih odbrambenih igrača svijeta: Livaković hvalio kolegu iz reprezentacije

Livaković je takođe istaknuo hrvatske navijače koji su „vatrenima“ u Njemačkoj priredili sjajnu dobrodošlicu.

12.06.2024. 19:36
  • Podijeli:
josko gvardiol_profimedia-6388e36c0c6e3.webp Foto: Profimedia

Dominik Livaković golman fudbalske reprezentacije Hrvatske prije Svjetskog prvenstva u Kataru suočio se sa negativnim mišljenjima dijela medija, koji su golmansku poziciju okarakterizirali kao slabu tačku „vatrenih“.

Dominik ih je ipak demantovao i dokazao svoje kvalitete.

“Ovo je moje treće veliko natjecanje u ulozi prvog vratara, s te strane mi je puno lakše u odnosu na prijašnja iskustva. Lakše ću se pripremati, puno manje misliti na neke nepotrebne stvari, znam na što trebam obratiti pozornost”, kaže Livaković kojega je uoči prijateljske utakmice s Portugalom u hotelu dočekao novi trener u Fenerbahčeu, veliki Jose Mourinho.

“Hvala mu što je došao do hotela, velika je čast biti s njim, jedan je od najvećih trenera svijeta, sretan sam zbog toga”.

Livaković je takođe istaknuo hrvatske navijače koji su „vatrenima“ u Njemačkoj priredili sjajnu dobrodošlicu.

“Stvarno smo počašćeni, ali to se dalo i naslutiti u završnici Lige nacija, ali i prije u Beču. To nam je dodatni poticaj, daćemo sve od sebe na terenu”, kazao je Livaković.

Dotakao se Joška Gvardiola jednog od najboljih odbrandbenih igrača današnjice.

“Stvarno je najbolji obrambeni igrač, može igrat lijevog stopera, vjerojatno može igrati sve pozicije, zabija golove. Znam ga od prvog dana kad je došao u seniorski nogomet, drago mi je što sam prošao s njim te njegove početke, samo mu je nebo granica”, kazao je Livaković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()