Jedan čovjek bi mogao Džeku natjerati da napusti Fenerbahče: Već mu je jednom to uradio

Nedavno je o tome govorio i Piero Ausilio, sportski direktor Intera

30.05.2024. 10:05
  • Podijeli:
dzeko batsuhaji x com-65b17efa26ce0.webp Foto: X-com

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko bi nakon jedne sezone mogao napustiti redove Fenerbahčea, s kojim je u protekloj sezoni osvojio drugom mjesto u turskoj Superligi.

"Sabah" javlja da Aziz Jildrim (Yildrim), protukandidat Alija Koča (Koc) u izboru za predsjednika "žuto-plavih", želi dovesti Romelua Lukakua ako bude izabran.

Turski mediji navode da bi Lukakuov dolazak značio odlazak Džeke, a ako se to dogodi, onda bi to bio drugi put da Džeko napušta klub zbog belgijskog golgetera, pošto je zbog njega već morao otići iz Intera.

Nedavno je o tome govorio i Piero Ausilio, sportski direktor Intera.

"Jedina stvar koju bismo promijenili u vezi sa prethodnim ljetnim prelaznim rokom je da bi zadržali Džeku. Tokom sezone smo shvatili da ne možemo zadržati obojicu jer ne mogu igrati zajedno. Na početku godine je bilo dobro jer je Lukaku bio povrijeđen, a Džeko je bio veoma dobar. Da nije postojao problem s Lukakuom i da smo ranije znali da će otići, produžili bismo Džekin ugovor i on bi sada bio sa nama. Tiram bi svakako stigao", kazao je tada.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()