Je li Srbija dobila novog Vidića? Pavlović maestralan protiv Engleske

Ipak, Orlovi su pokazali da mogu mnogo više od poraza iako to nisu materijalizovali, a jedan fudbaler se našao na meti brojnih statističara.

17.06.2024. 14:23
  • Podijeli:
strahinja pavlovic  TANJUGNEMANJA JOVANOVIĆ-666ae4198b531.webp Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Gelzenkirhenu od selekcije Еngleske rezultatom 1:0 (1:0) u meču prvog kola grupe C na Еvropskom prvenstvu u Njemačkoj, a jedini gol na utakmici postigao je Džud Belingem u 13. minutu.

Ipak, Orlovi su pokazali da mogu mnogo više od poraza iako to nisu materijalizovali, a jedan fudbaler se našao na meti brojnih statističara.

Srbija je pokazala da umije protiv jakih, da može da igra fudbal i kad su ispred "aždaje".

Nisu Orlovi pobijedili, ali ono što su pokazali jeste putokaz kako treba da izgledaju protiv Slovenije i Danske. Međutim, iako su primili jedan gol, Strahinja Pavlović je po statističkim parametrima odradio lavovski posao.

47 dodavanja,
79 odsto uspješnosti dodavanja,
2/2 – uspješni driblinzi,
4/4 – broj startova/uspješnih startova,
2 – oduzete lopte,
5 – "čišćenja"
1/1 – vazdušni dueli,
7/9 – dobijeni dueli.

Treba očekivati da Pavlović tek pruža odlične partije, jer je jedan od glavnih igrača Dragana Stojkovića Piksija i ima puno povjerenje. Ide glavom gdje mnogi ne žele nogom, zna da iznese loptu, što je pokazao i protiv Еngleske kada je nakon njegovog trka ispred kaznenog prostora lopta stigla do Mitrovića koji je morao bolje, piše "Sportal".

Ne treba očajavati, ali ni biti u "hajpu", već samo vjerovati da Srbija može dalje. Pokazala je da umije, samo još da poprave efikasnost i prošli su grupu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()