Je li Kaneovo "prokletstvo" stiglo i Bayern?

Bavarci su 11. puta zaredom pokorili Bundesligu

23.01.2024. 11:25
  • Podijeli:
harry kane reuters-65a1b36760c00.webp Foto: Reuters

Harry Kane, jedan od najboljih napadača današnjice, čovjek za kojeg je Bayern platio Tottenhamu 100 miliona eura, vjerovatno je jedini igrač svjetske klase koji nikada u životu nije osvojio niti jedan naslov. Ništa i nikada!

Tako se njemački Bild danas osvrće na domaći poraz Bayerna od Werdera u Bundesligi i postavlja pitanje prati li Bavarce Kaneovo "prokletstvo".

Kane više od 10 godina zabija golove kao na traci. Tri puta je bio najbolji strijelac engleske Premier lige, a najbolji je strijelac reprezentacije Engleske u historiji sa 62 gola. Međutim, u rukama nikad nije držao trofej, njegov pehar s ormarima je prazan.

S Tottenhamom je 2017. godine bio viceprvak iza Chelseaja, dvije godine poslije izgubio je i finale Lige prvaka od Liverpoola, a na prethodnom EURO-u bio je viceprvak s Engleskom nakon poraza od Italije u finalu odigranom na Wembleyu.

Ako želite neki trofej u karijeri, uglavnom odaberete Bayern, klub koji je garancija za to. Bavarci su 11. puta zaredom pokorili Bundesligu.

Kaneova avantura u Bayernu krenula je porazom u Superkupu od Leipziga. tako da je prvi trofej izmakao. To nije sve, jer je tim iz Minhena već ispao i iz Kupa od trećeligaša Saarbruckena.

Bayern je u igri za naslove u Bundesligi i Ligi prvaka. U domaćem prvenstvu Bavarci imaju zaostatak od sedam bodova za Leverkusenom, a u osmini finala Lige prvaka snage će odmjeriti protiv Lazija.

Naravno, Kane nije kriv za poziciju u kojoj je Bayern, s obzirom na to da je u 24 utakmice ove sezone zabio 26 golova. Međutim, ako Bayern odigra prvu sezonu bez titule poslije 2012. godine, o Kaneovom navodnom prokletstvu pričat će se sve glasnije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()