Izbio skandal: Mitrović želi u Saudijsku Arabiju, Fulham ga odbija prodati

Reprezentativac Srbije obznanio porodici da neće više igrati za engleski tim

21.07.2023. 08:07
  • Podijeli:
Aleksandar Mitrović_Profimedia-645fb2f8c9c3a.webp Foto: Profimedia

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović šokirao je Fulham svojim posljednjim potezom. Novinar Sky Sportsa Paul Gilmour javlja kako je Mitrović odbio igrati za Fulham jer ga engleski klub ne želi prodati u saudijski Al Hilal. Saudijci su poslali ponudu za njega, ali Fulham traži znatno više novca i odbija smanjiti ponudu.

Engleski prvoligaš je odštetni zahtjev postavio na 55 miliona eura i odbio dvije dosadašnje ponude Saudijaca koje su iznosile manje od toga iznosa. Mitrović je zbog toga izgubio živce te klubu i svojoj porodici obznanio da neće više igrati za Fulham.

Ekipa Fulhama uskoro kreće na pripreme, a zasad se čini da se na njima neće pojaviti Mitrović koji je odlučan u namjeri da napusti klub. Prošle sezone je zabio 14 golova za Fulham, a posljednjih nekoliko godina je postao zvijezda kluba i jedan od miljenika navijača. Ugovor s Fulhamom ima do 2026. godine pa je konačna odluka oko transfera ipak na klubu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()