Izabran najružniji stadion u Evropi: Maksimir je na trećem mjestu

Maksimir službeno može primiti 24.851 gledatelja, a nakon potresa u Zagrebu zatvorena mu je istočna tribina, koja je neupotrebljiva

13.08.2023. 15:16
  • Podijeli:
stadion-maksimir_Luka Stanzl_PIXSELL  -1665654011336.webp Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Prema istraživanju agencije Money na osnovu recenzija na platformama poput Googlea, TripAdvisora i Football Grounda Maksimir je proglašen za treći najružniji stadion u Evropi.

Maksimir službeno može primiti 24.851 gledatelja, a nakon potresa u Zagrebu zatvorena mu je istočna tribina, koja je neupotrebljiva.

Na prvom mjestu nalazi se stadion Carlo Castellani, na kojem svoje utakmice u Serie A igra italijanski Empoli. Riječ je o zdanju na koje stane 16.800 gledatelja i čije su tribine potpuno razdvojene i prilično udaljene od terena zbog atletske staze, prenosi Index.hr.

U pet najružnijih se nalaze King Baudouin u Briselu, kapaciteta za 50 hiljada gledatelja te Getafeov stadion Coliseum Alfonso Perez, na koji stane 17 hiljada gledatelja.

PET NAJRUŽNIJIH STADIONA

1. Carlo Castellani (Empoli, Italija)
2. Balaídos (Celta Vigo, Španija)
3. Maksimir (Dinamo, Hrvatska)
4. King Baudoin (Brisel, Belgija)
5. Coliseum Alfonso Perez (Getafe, Španija)

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()