Iza Seville turbulentna sezona, hoće li uslijediti prodaja igrača

Sevillu bi mogao napustiti Ivan Rakitić

01.07.2023. 13:35
  • Podijeli:
rakitic-profimedia.jpg

Iza Seville je turbulentna sezona u kojoj se nalazila čak i u zoni ispadanja, ali je u zadnjih nekoliko mjeseci podignula formu, zauzela 12. mjesto u španskoj La Ligi te sve okrunila osvajanjem Evropa lige, čime je izborila i nastup u Ligi prvaka.

Ipak, turbulencije će se nastaviti i tokom ljeta. Španski mediji pišu da je Sevilla u dugu od 90 miliona eura pa je predsjednik Pepe Castro odlučio da su svi igrači na prodaju, a da nema novca za pojačavanje momčadi trenera Josea Luisa Mendilibara.

Odlazi i Rakitić?

Tako bi i Sevillu mogao napustiti Ivan Rakitić (35), koji se prije tri godine vratio iz Barcelone. Prema pisanju turskih medija, Bešiktaš želi dovesti bivšeg hrvatskog reprezentativca. Ponudio mu je dva i po miliona eura godišnje plaće i dodatnih 1.8 miliona eura za potpis ugovora. To je nešto manje od onog što trenutno zarađuje u Sevilli, ali uz garantirani ugovor na dvije godine.

Sevilla ne očekuje veliku zaradu na Rakitiću, no on je trenutno najplaćeniji igrač u klubu pa bi andaluzijski klub uštedio nešto novca u slučaju njegovog odlaska. Najprimamljiviji igrači Seville tokom prelaznog roka bit će napadač Youssef En-Nesyri, krilo Lucas Ocampos te vratar Bono.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()