Iz Zrinjskog u Rijeku: Janković otišao sa suzama u očima

"Život naprosto ide dalje. Odlazim iz Mostara sa suzama u očima, ali ponosan što sam bio dio jedne prekrasne priče"

27.12.2022. 19:27
  • Podijeli:
Niko Janković_NK Rijeka-63ab36bb6dddc.webp Foto: HNK Rijeka

Jedan od najboljih fudbalera Zrinjskog Niko Janković napustio je redove bh. šampiona i pojačao Rijeku.

Janković je dres Plemića nosio kao pozajmljen igrač Dinama, a sada će isti status imati i u redovima nekadašnjeg hrvatskog prvaka.

Ofanzivni vezista ove sezone je odigrao 18 mečeva, dao gol, "namjestio" četiri, a dao je i nemjerljiv doprinos plasmanu u baraž Lige konferencije u kojem je Slovan bio s(p)retniji.

Prije Jankovića, u Rijeku je stigao i bivši trener Mostaraca Sergej Jakirović, tako da će njih dvojica nastaviti uspješnu saradnju.

"Glavni razlog mog dolaska je potpuna igračka afirmacija. Iza mene je prekrasna godina u Zrinjskom. Sve se poklopilo. Stručni štab, saigrači, predsjednik, logistika, cijeli Mostar... Svi smo bili porodica, svi smo bili Plemići. I zato smo napravili fenomenalne rezultate i dio smo istorije Zrinjskog i bh. fudbala. No, život naprosto ide dalje. Kad mi je moj agent prenio da me Rijeka traži, znao sam da je vrijeme za iskorak. Odlazim iz Mostara sa suzama u očima, ali ponosan što sam bio dio jedne prekrasne priče, rekao je Janković za Sportske novosti.

Niko je imao još jedan "debel" razlog da dođe na Rujevicu.

"Jankovići i Rijeka se vole preko 30 godina. Moj barba Janko ovdje je žario i palio od 1984. do 1988. i bio je ljubimac stare Armade. Nadam se da će i nova generacija navijača i mene toplo i sa srcem prihvatiti", objasnio je mladi Janković nastavak porodične loze u Rijeci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()