Iskusni napadač priredio ludnicu za Boxing Day. Zabio je hat-trick bivšem klubu

Nekadašnji prvak Evrope slavio protiv "Svraka"

26.12.2023. 15:41
  • Podijeli:
newcastle reuters-658ae5bd9003c.webp Foto: Reuters

Prva Boxing Day utakmica dana u engleskoj Premier ligi odmah je priredila uzbuđenja. Nottingham Forest slavio je rezultatom 3:1 na gostovanju kod Newcastlea. 

Utakmica 19. kola počela je vodstvom domaćina kada je Alexander Isak pogodio iz penala u 23. minuti, ali zatim je uslijedio preokret.

Režirao ga je iskusni novozelandski napadač Chris Wood, koji je postigao hat-trick golovima u nadoknadi prvog dijela, 53. i 60. minuti. Dvije asistencije upisao je mladi Šveđanin Anthony Elanga. Wood, stasiti napadač visok 191 centimetar stigao je u Nottingham Forest upravo iz Newcastlea u kojem je bio jedno od prvih pojačanja u saudijskoj eri kluba.

Wooda je Newcastle doveo na ljeto 2022. godine za 30 miliona iz Burnleyja, a samo šest mjeseci kasnije poslao ga je na posudbu Nottingham Forestu koji je ljetos iskoristio opciju otkupa za 17 miliona eura. Wood je prije današnjeg hat-tricka u cijeloj sezoni dao četiri gola.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()