Irski nogometni reprezentativac objavio da ima autizam

Posljednji nastup za "Zelene" igrao u ponedjeljak protiv Francuske

29.03.2023. 22:58
  • Podijeli:
James McClean  - reuters-642458674586e.webp Foto: Reuters

Reprezentativac Irske u nogometu James McClean (33) objavio je na svom profilu kako mu je dijagnosticiran autizam, a da je za sve saznao u utorak i da stvar bude još više nevjerovatnija, sve se desilo tokom Svjetske sedmice prihvatanja autizma.

Ovaj poznati nogometaš koji ima čak 98 nastupa za A reprezentaciju Irske i koji je trenutno član engleskog drugoligaša Wigana, odlučio je otići na procjenu poremećaja spektra autizma, nakon što su on i njegova supruga Erin prepoznali da dijeli neke osobine s njihovom kćeri Willow-Ivy.

"Kao što svi znate, moja kći Willow-Ivy je autistična. Posljednje četiri godine promijenile su joj život na nevjerovatan način, ali ponekad su bile i vrlo teške jer ju je tata gledao kako savladala toliko prepreka u svom životu i uči kako se nositi s izazovima s kojima se svakodnevno susreće", napisao je McClean na početku svoje emotivne objave pa nastavio:

"Vidim toliko malih osobina u njoj koje vidim i kod sebe, pa sam odlučio otići na procjenu ASD-a. Bilo je to malo putovanje i sada nakon dijagnoze osjećam da je vrijeme da je podijelim s vama, za sedmicu koja je posvećen autizmu. Neko sam vrijeme raspravljao o tome da ovo podijelim s javnošću jer sam to učinio za Willow-Ivy, kako bih joj dao do znanja da razumijem i da je to što je autistična neće i nikada ne bi trebalo spriječiti u postizanju njezinih ciljeva i snova. Tatina curica."

Vezni nogometaš je u ponedjeljak kao zamjena ušao u igru protiv Francuske, a Irska je u Dublinu poražena rezultatom 1:0. Bio mu je to 98. nastup za nacionalni tim.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()