Hrvatska na rubu eliminacije sa EURO-a, evo šta im je potrebno za osminu finala

Hrvatska nakon dvije odigrane utakmice ima bod na kontu, kao i Albanija, dok Italija i Španija imaju po tri boda

19.06.2024. 22:00
  • Podijeli:
modric Sina Schuldt Sina Schuldtdpa via AP-6672fafd676b9.webp Foto: Sina Schuldtdpa via AP

Hrvatska je u posljednjim minutama drugog kola grupe B Evropskog prvenstva u Njemačkoj ispustila pobjedu protiv Albanije (2:2) i tako uoči posljednjeg kola došla na rub ispadanja.

Hrvatska nakon dvije odigrane utakmice ima bod na kontu, kao i Albanija, dok Italija i Španija imaju po tri boda.

Italija i Španija igraju sutra od 21 sat, a u posljednjem kolu grupe snage će odmjeriti Hrvatska - Italija i Španija - Albanija.

Hrvatskoj protiv Italije igra samo pobjeda. S njom će vjerovatno biti druga ili treća u grupi.

Pobjeda joj biti dovoljna za drugo mjesto pod uvjetom da ni Italija ni Albanija ne pobijede Špance. U tom slučaju Italija može imati najviše četiri boda (isto kao Hrvatska), ali lošiji međusobni omjer dok Albanija može imati maksimalno dva boda.

U slučaju da Hrvatska bude treća s četiri boda, to će joj u 99 posto kombinacija biti dovoljno da prođe dalje. Podsjetimo, dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe prolaze dalje, kao i četiri od šest najboljih trećeplasiranih.

Postoji situacija u kojoj joj ni pobjeda protiv Italije neće biti dosta. Kada bi sve četiri reprezentacije zatvorile krug s po četiri boda, tada bi Hrvatska zbog jako loše gol-razlike i poraza od Španije s tri razlike bila glavni favorit za ispadanje. To će se dogoditi ako Hrvatska pobijedi Italiju, Albanci Špance, a Španci i Italijani remiziraju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()