Hrvatska izgubila od Velsa i ugrozila plasman na Evropsko prvenstvo

Ukoliko Vels slavi u preostale dvije utakmice protiv Armenije i Turske kod kuće, plasirat će se na Evropsko prvenstvo

15.10.2023. 22:43
  • Podijeli:
Luka Modrić-652943171e198.webp Foto: Igor Kralj/Pixsell

Nogometna reprezentacija Velsa savladala je Hrvatsku rezultatom 2:1 u okviru 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i dovela je Vatrene u vrlo neugodnu situaciju.

Ukoliko Vels slavi u preostale dvije utakmice protiv Armenije i Turske kod kuće, plasirat će se na Evropsko prvenstvo, s obzirom na bolji međusobni skor protiv Hrvata (1:1, 2:0).

Ipak, nadu Vatrenima daje činjenica da Vels i Turska igraju međusobni duel u posljednjem kolu, te je prilično izvjesno da bi Hrvatsku pobjede protiv Armenije i Latvije u posljednja dva kola odvele na Euro.

Ukoliko to ne bude slučaj, Hrvatska će imati dodatnu šansu kroz baraž.

Što se tiče same utakmice, Vels je bio bolji od početka, a sjajni Livaković je spektakularnim odbranama u prvom dijelu održavao Hrvate u rezultatskom egalu.

Ipak, samo što je počelo drugo poluvrijeme, domaći su poveli. U 47. minuti Wilson je načeo mrežu Vatrenih, a kada je u 60. minuti isti igrač udvostručio prednost Velsa, Hrvatska se našla u teškoj situaciji.

Pokušao je Zlatko Dalić izmjenama pormijeniti tok utakmice, ali sve što su uspjeli do kraja je počasni pogodak Pašalića u 75. minuti za konačnih 2:1.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()